ЗА НАС

Балетна школа Силует е създадена през есента на 1998 г. като израз на нашата обич към балета и желанието ни да приобщим към изкуството и направим щастливи по този начин възможно повече деца и възрастни.През изминалите години творихме и създавахме красота посредством нашите концерти и спектакли на сцената на Софийска опера и балет, Военен театър, Сатиричен театър, Младежки театър, Модерен театър, Театър Сълза и смях, НДК и много други сцени. Създадохме и бъдеще за децата ни, които претвориха различни образи в спектаклите на Балетна школа Силует : „Зимна приказка“ /по мотиви на „Лешникотрошачката“/, „Пепеляшка“, „Малката русалка“, „Оле затвори очички“, „Спящата красавица“, „Палечка“, „Рожденият ден на инфантата“, Концертите „Балетни силуети 1,2,3“. Част от тези деца са вече професионални балерини, други – студенти по танцови специалности в България и Европа, трети са все още ученици в престижното Национално училище по танцово изкуство в София, където са сред най-изявените,четвърти – продължават да се трудят и обучават в школата и да печелят награди и призове от наши и международни състезания по балет.Част от историята на Балетна школа Силует е участието на възпитаничките й в репертоара на Националната опера и балет в спектаклите на малка и голяма сцена : балета „Силфида“, мюзикълите „Шегобишко на острова на чудесата“, „Мечо Пух“, „Червената шапчица“, „Козелът Дългобрадко“, детския балет „Палечка“ и подготовката на първия „Концерт за бебоци“.

Нашите деца ежегодно взимат участие в национални и международни конкурси, където винаги покоряват журито и публиката и завоюват медали. Те редовно се включват и в танцови мероприятия, които развиват техните възможности, като фестивали, работилници и благотворителни концерти.Организираме и с радост посещаваме семинари и work-chops, където задълбочаваме своите познания и междуличностни връзки.

УЧЕБНА ПРОГРАМА
Класическия балет е изкуство, което удовлетворява есетическите потребности на личността във всички възрасти, свързани с насладата от красивата музика, движения и хармонични взаимоотношения.

Адрес

Нашият Адрес:

гр.София, ж.к. Стрелбище,блок. 11 вх. 7

GPS:

42.7106641, 23.317596999999978

Телефон:
Имейл:
Уебсайт:
Свържете се с нас