Винарнатa е основана през 2005-та година на място носещо името „Малката звезда“ близо до град Харманли в Югоизточна България от д-р Стефан Ангелов и неговите партньори.
„Звездата“ представлява античен търговски кръстопът свързан с търговията на вино в древността. Традицията е запазила през вековете името на местността и дори днес фронтално пред винарната е разположен кръстопът с пет лъча и звездовидна форма. Историческата харизма и перфектните терени с климатични характеристики на региона инспирират идеята за винарна у д-р Ангелов. Решение му е подкрепено от негови приятели монаси от българския манастир в Атон,Света Гора, които споделят с него „мечтата“ си за едно „чисто българско вино“. Така историята започва…

Винарна „Малката звезда“ е продължител на ортодоксалните традиции от миналото – на тракийската мистерия на виното, запазвайки уникалния характер на региона, финния стил и чар на местността, осигурявала в древността толкова качествени вина, че се превърнала в търговски кръстопът единствено и само по тази причина.

Днес винарната следва традицията на древните майстори на виното по българските земи. „Малката звезда“ разполага с подземна изба за отлежаване и стареене на виното, бутилираща линия, лаборатория и дегустационна, както и с уникална атмосфера за гостите желаещи да почувсвуват „магията на виното“.
Нашата винарна притежава висококачествени лозя , събиращи слънчевата светлина на Източната Тракийска Низина и вдишващи чистия въздух на планината Сакар – предпоставка и гаранция за хай-клас вина.

Винените серии „Енигма“, „Света Гора“, „Experience“ и „Harmony“ са перфектни.
ВИНА

Адрес

Нашият Адрес:

гр.Харманли, ул. “Неофит Рилски” 42

GPS:

41.9236193, 25.907928399999946

Имейл:
Свържете се с нас