Спектър Керамик ООД е създадена през 1990 година и е основен производител на декоративна керамика и сувенири от естествени материали в България. Има над 20 000 модела, като гамата от продукти се разширява бързо и непрекъснато. За всеки нов сезон Спектър Керамик ООД предлага над 100 нови модела. Изделията се изработват изцяло ръчно, което прави всеки артикул уникален. Изделията са съобразени с българския фолклор и природа и са насочени, както към туристическия пазар, така и към украсата за дома и градината. Има възможност за изработка на артикули по идея и дизайн на клиента, за което се осигурява лична консултация с дизайнера на фирмата.

Спектър Керамик ООД разполага с хотелска част, осигуряваща място за отдих, близо до природата за над 30 човека.
Фирмата предлага и търговски отстъпки в зависимост от оборота на съответния клиент.
Спектър Керамик притежава сертификат за продукти, изработени 100% ръчно от екологични материали.

ИСТОРИЯ
През 2003 г. базата на „СПЕКТЪР – КЕРАМИК” ООД стана домакин на първото издание на Международен скулптурен симпозиум в керамика – „Допирни точки: земя-огън“.

Тези форуми продължиха и през следващите 2004 – та и 2005 – та години, като през 2006-та е 2007- ма симпозиумите бяха в керамика и в камък .

Желанието ни да се съживява непрестанно връзката между природата на Брацигово и базата на фабриката, роди идеята да се организира и живописен пленер – „Малък формат“ – вече са факт две издания, съответно през 2006-та и 2007-ма г.

За нас е чест да изброим, част от участниците в симпозиумите и пленерите, автори – Красимир Джидров, Стефан Лютаков, Величко Минеков, Ясенка Тучан-Ваян, Улрике Трюгер, Николай Няголов, Мария Дамянова, Моника Роменска, Кирил Матеев, Иво Гълъбов, Милена Бочукова, Румен Нечев, Станимир Видев, Ганчо Карабаджаков, Марияна Калъчева, Евгений Петров и мн. др.

Спектър Керамик е домакин и на V-ти германо – български пленер „Рисунка голям формат” 2009. Организатори на пленера Община Пловдив, сдружение на художниците на провинция Саксония- Анхалт и дружество на пловдивските художници.

По традиция пленера се провежда една година в България, а на следващата в провинция Саксония – Анхалт. След последното издание на арт срещата, на която домакин като база бе керамичния комплекс „Спектър Kерамик” Брацигово, организаторите отново решиха пленера да бъде в живописното градче.

Участниците в това издание са: Вихра Григорова, Димитър Къркеланов, Даниела Русева, Росен Андреев, Ханс – Херман Рихтер, Волфганг Вестфал и специален гост – Ханс- Райнер Рауш.

Освен домакин на изброените симпозиуми и пленери, „Спектър Керамик” посреща и студенти от катедра „Керамика” от НХА по време на летните им практики.

ПРОДУКЦИЯ
-Арт серия
-Магнити
-Морска серия
-Параклиси
-Саксии
-Папируси
-Икони, иконостаси
-Национални
-Кашпи
-Градински фигури

АРТ ТУРИЗЪМ
Базата на „Спектър Керамик” бе разширена с ново крило, в което има всички условия за арт туризъм. Всеки творец може да се потопи в атмосфера, която съчетава планинския въздух, отлична леглова база, вкусно приготвена храна и условия за творчество или отдих в различна среда.

Комлексът предлага 5 двойни стаи /общо 10 легла/, всяка с баня и санитарен възел, отопление, кабелна ТВ и интернет. По заявка базата може да ви осигури храна за закуска, обяд и вечеря, както и да ви предостави условия сами да приготвите своята трапеза, ползване на барбекю, хладилник и хладилна витрина.

Освен за отдих и творчески срещи, в базата, можете и да съчетаете престоя си с ползване на възможностите на керамичното ни производство – различни видове глини, няколко професионални пещи. За керамици или изкушени от идеята за допир с глината, от възможността да изваят своя творба – всичко това в перфектната керамична база на „Спектър Керамик”.

Адрес

Нашият Адрес:

гр.Брацигово , бул. Трети март

GPS:

42.029133, 24.3684978

Телефон:
Уебсайт:
Свържете се с нас