ЗА НАС

На вашето внимание представяме най-големия клуб по таекуондо в България – “КОНДОР 2000”.

“При нас предпазните мерки са на висота, което ни изтласка на олимпийската сцена”, смятат във федерацията по таекундо в официалната версия.

Действително, характерна за таекуондото е сериозната предпазна екипировка – шлем, нагръдник (хо-го), протектори за ръце и крака, мида и дори назъбник. В каратето и останалите му разновидности се слагат протектори само на ръцете. Травмите по тялото са тежки, а отоците по лицето са често явление след по-груби сблъсъци.

Таекуон-до е и спорт

Като спорт отличителните му черти са атрактивност, емоционален заряд и комплексно въздействие върху двигателните, моралните и волеви качества. Все по-нарастващата му популярност в ролята на състезателна дисциплина увеличава неговите почитатели и се явява предпоставка за приобщаване на част от практикуващите го към по-дълбоката му вътрешна същност, характерна за всички азиатски бойни изкуства – пътя на самоусъвършенстването. Таекуондо, като спорт, се състои от дисциплините спаринг, форма (пумсе), чупене, скокове на дължина и височина с чупене, изпълнение на специални техники със скок и поредица от ефективни удари в летежната фаза. Многообразието на техниките с крака е отличителна черта на таекуондо в сравнение с другите източни бойни изкуства.

Адрес

Нашият Адрес:

гр. София, ж.к. Люлин, бл. 541

GPS:

42.7215851, 23.241832799999997

Телефон:
Уебсайт:
Свържете се с нас