ЗА НАС

ТП ДЪРЖАВНО ЛОВНО СТОПАНСТВО ОСОГОВО носи името на живописната планина Осогово, в подножието на която е разположен град Кюстендил. Стопанството е само на деветдесет км от столицата София.

Ловната му площ е 62 141 ха.В южната си част стопанството попада в Осоговска планина, където склоновете са стръмни, а на места скалисти и урвести.

На север релефът се очертава от планинските възвишения, известни под общото име Краище. Билата са заоблени, а склоновете са с хълмист характер. Надморската височина на стопанството варира от 450 м до 2251 м при връх Руен.

Климатът е типично планински. Горите тук са основно от бял бор и бук. На територията на стопанството се намира резерват Църна река, създаден с цел запазване богатството от букови съобщества.

В ДЛС Осогово се ловува на дива свиня, сърна, заек, вълк, лисица, златка, дива котка, бялка. Птичето царство е представено от кеклик, гривяк, яребица, пъдпъдък.

През 2006 година е построена и официално открита ловната резиденция Бор, която предлага отлични условия за отдих и релаксация сред неповторимата природа на Осогово.

Резиденцията разполага с 9 стаи с общо 18 легла, 1 апартамент, кабелна телевизия, хидромасажни вани, телефон, зала за хранене, билярдна зала.

Адрес

Нашият Адрес:

гр. Кюстендил, ул. „Спартак” 52 6

GPS:

42.2826243, 22.6719895

Телефон:
Имейл:
Уебсайт:
Свържете се с нас