Хотел „Славянска Беседа” предлага едновременно фантастично местоположение и условия за настаняване. За туристи и бизнес клиенти, които търсят ниски цени, добро обслужване и комфорт. Разположен в сърцето на града, заобиколен от, бизнес сгради и министерства. (проверете в раздел „Местоположение” за повече информация как най-лесно да стигнете до нас).

Предлагаме най-доброто съотношение цена – качество. При нас можете да се настаните спокойно със своите близки и домашни любимци. Фокусираме се върху това, което наистина има значение за всеки: удобна, комфортна и чиста стая. При нас ще получите основното, от което се нуждаете в един хотел – удобства и услуги, без излишни екстри, за които да се налага да плащате.

История на Хотел „Славянска Беседа”

С появата си през 1935 г. хотелът става резиденция на важни български и чуждестранни особи. След историческите перипетии той е върнат на собствениците му през 1992 и започва възраждането му.

Колкото повече расте София, толкова по-разтегливи стават границите на нейния център. През каквито и метаморфози да преминава столицата, районът около градинката пред „Кристал“ и поредицата от театри, които превръщат ул. „Г.С. Раковски“ в българския еквивалент на „Бродуей“, винаги ще бъдат пулсиращото сърце на този милионен град. Именно там се намира и хотел „Славянска беседа“, който вече 75 години е част не само от пейзажа и атмосферата на София, но и свидетелство за историята и нейните превратности.

Самата сграда отговаря съвсем точно на определението уникална, защото е една от първите в страната, която е построена специално за да предлага комфорт на посетителите си.

В архитектурните планове на сградата са заложени не само задължителните стаи и апартаменти за гостите, но и театрална сцена и читалище, които и до днес са центрове на културния живот. Появата му през 1935 година променя стандарта на живот в столицата и мястото става резиденция на важни чуждестранни особи. Свидетелства от тази епоха сочат, че „Славянска беседа“ е бил център и на сложни шпионски и политически интриги.

С течение на времето там са провеждани срещи на разузнавателните служби на Балканите, чести гости са и офицери от Гестапо, изпълняващи мисии в България. След смяната на властта хотелът не остава нито за миг извън вихъра на събитията и се превръща в седалище на новото правителство. Според разкази от онова време идеята за това е била на Станко Тодоров, който обикалял столицата в конфискуван от народната власт автомобил и предпочел именно „Славянска беседа“ сред всички останали сгради. В годините на социализма хотелът е посещаван от групи от СССР, Чехословакия и ГДР. През 1992-ра е върнат на старите му собственици и оттогава започва възраждането на традициите му.

НАСТАНЯВАНЕ

Икономични стаи ( не реновирани). Икономичните стаи се поддържат в необходимото добро състояние и изправност. Идеални за всеки, който търси комфортно настаняване, но на ниска цена. Всички ста разполагат с централна отоплителна система, вентилатор, кабелна телевизия и собствен санитарен възел. В повечето стаи има хладилници със зареден мини бар и достъп до безжичен интернет.

Стандартни стаи. Стандартните стаи са на скоро обновени и модернизирани, с изцяло ново обзавеждане. Подходящи за всички, които търсят по – голямо удобство и атмосфера. Разполагат с климатик, централна отоплителна система, мини бар, кабелна телевизия, достъп до интернет и собствена баня всяка оборудвана със сешоар.

Адрес

Нашият Адрес:

гр. София, ул. Славянска 3

GPS:

42.6936419, 23.32833949999997

Уебсайт:
Свържете се с нас