Учебното заведение е създадено през 1983 година. В училището се обучават деца от град Смолян и региона.

7 СОУ Отец Паисий Смолян разполага с отлична материално-техническа база, уютни класни стаи, физкултурен салон,библиотека, кабинети по информатика и информационни технологии, открити игрища и мултимедийна зала.

В сградата на Седмо Средно Общообразователно Училище Отец Паисий се помещава и единствения закрит басейн на територията на град Смолян, който могат да ползват, както учениците, така и жители на града.

Басейнът е изграден по проект, като за изграждането му са били заделени 10 000 лева от училищният бюджет, а други помогнали за осъществяването на този проект са дарители от град Смолян.

Обучение на ученици от първи до дванадесети клас в Смолян

7 СОУ Отец Паисий Смолян предлага обучение на ученици от първи до дванадесети клас. Учебният процес протича в две учебни смени – полудневна и сутрешна. Успешно завършилите ученици получават дипломи за средно образование.

В Седмо Средно Общообразователно Училище Отец Паисий преподават висококвалифицирани учители-педагози с богат професионален опит в обучението и възпитанието на ученици. Преподавателите влагат цялата си обич и внимание в това да възпитават личности устремени към успеха. Те се стараят да им предадат основни морални ценности, превръщайки ги вотговорни и принципни граждани.

Възпитаниците на 7 СОУ Отец Паисий Смолян получават необходимите знания и подготовка, да продължат успешно своето образование във висши учебни заведения в цялата страна.

Адрес

Нашият Адрес:

гр. Смолян, ул. Дичо Петров 1

GPS:

41.57689783100047, 24.71646308836057

Имейл:
Свържете се с нас